Felhőszakadásra, zivatarokra figyelmeztetnek

2019. július. 14 8:54

Folytatódik az esős hétvége, vasárnap azonban inkább a keleti területeken valószínű záporok, zivatarok kialakulása.

Vasárnap kezdetben az északkeleti megyékben kedvezőek lehetnek a feltételek zivatarok kialakulására, amelyeket a délelőtti órákig lokálisan akár felhőszakadás (akár 30 milliméternél több csapadék) is kísérhet. Napközben (főleg a délutáni, esti órákban) nagyobb számban a középső és a keleti országrészben valószínű zivatar, de helyenként nyugaton is előfordulhat villámtevékenység. A zivatarokat lokálisan jelentősebb mennyiségű (20 milliméternél több) csapadék, szélerősödés (hozzávetőleg 50-70 km/óra), illetve néhol kis méretű jég kísérheti.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki vasárnapra vonatkozóan a zivatarok kialakulásának veszélye miatt három megye kivételével a teljes országra. Emellett felhőszakadásra figyelmeztetnek északkeleten.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.