Feltámad a szél, figyelmeztetnek

2024. április. 09 14:38

Bár a szerdán átvonuló hidegfront csak néhány fokos hőmérséklet csökkenést okoz főleg, a szél viharossá fokozódik a nyomában a Dunántúlon.

Kedden még veszélyes időjárási jelenség nem valószínű. A késő esti órákban azonban északnyugat felől egy hidegfront érkezik és vonul át szerdán hazánkon. A hidegfront érkeztével szerda hajnaltól északnyugatira fordul a szél, amelyet a Kisalföldön, és a Dunántúl északi felében viharos, olykor akár erősen viharos széllökések is kísérhetnek. A széllökések erőssége várhatóan a kora délutáni órákig éri el a csúcspontját, majd fokozatosan veszít erejéből. A legnagyobb lökések a 70-85 km/h- át érhetik el (magasabban fekvő területeken egy-egy 90 km/h körüli széllökés sem kizárt).

Szerda délután az Északi-középhegységben minimális eséllyel előfordulhat zivatartevékenység.

A HungaroMet Nonprofit Zrt. figyelmeztetést adott ki szerdára, 70 km/h-t meghaladó széllökés veszélye miatt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém, Fejér, Zala és Somogy vármegyére.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.