Figyelmeztetést adtak ki: -20 fok is lehet reggel

2017. január. 10 7:15

Elsősorban a Dunától keletre sokfelé -15, -17 fok alatt alakul a hőmérséklet, néhol, főként északkeleten, illetve az Északi-Középhegység havas, szélvédett völgyeiben -20 fok alatti minimum is előfordulhat a reggeli órákban.

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat ma hajnalban, 05:50-kor adta ki veszélyjelzését, amiben a reggel várható súlyos mínuszokra figyelmeztetnek.

 

A MAI ÉS A HÉTEN VÁRHATÓ IDŐJÁRÁSRÓL ITT TALÁLJA AZ ELŐREJELZÉST

 

Ma délelőttig nyugaton hószállingózás előfordulhat. A délutáni óráktól előbb délen, majd a Dunántúlon is kialakulhat időszakos elszórt havazás (kb. lepel-2 cm).

Napközben országszerte gyengén felhős, napos, száraz időre számíthatunk.

Késő délután délkelet felől ismét megnövekszik a felhőzet, és az esti óráktól a déli megyékben már hószállingózás, gyenge havazás is előfordulhat.

A legalacsonyabb éjszaka hőmérséklet általában -13 és -20 fok között alakul, a Nyugat-Dunántúl reggelig felhős tájain néhány fokkal mérsékeltebb lehet a lehűlés, de vastagabb hóval borított, tartósan derült vidékeken -23, -25 fokra is számítani kell. A legmagasabb nappali hőmérséklet -4 és -9 fok között alakul.

 

VESZÉLYJELZŐ OLDALUNKON EGYSZERŰEN ÁTTEKINTHETI AZ ÉRVÉNYBEN LÉVŐ FIGYELMEZTETÉSEKET ÉS RIASZTÁSOKAT – KATTINTSON

veszelyjelzes_2017-01-10_06-00-19

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.