Figyelmeztetést adtak ki a nagy eső és szél miatt

2017. november. 12 11:45

A késő délututáni, esti órákban markáns hidegfront éri el a Kárpát-medence térségét. Nagy esővel és viharos széllel lép be az országba.

A hétfői napra, három megyére (Vas, Zala, Veszprém) elsőfokú figyelmeztetés adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható nagy mennyiségű csapadék miatt. A fent említett területeken 24 óra leforgása alatt 20 millimétert meghaladó eső hullhat le.

Ugyanebben a három megyében akár 70 km/órát meghaladó széllökések is előfordulhatnak. A következő órákban, a front érkezésével, akár további dunántúli megyékkel bővülhet a figyelmeztetéssel érintett terület. Ezért mindenképp kövessék nyomon a legfrissebb információkat veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Az északi országrészen vonul át a hidegfront. Ott változékonyabban alakul az időjárás. Délen marad a hőség. Ilyenkor megszaporodnak a rosszullétek. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár eleji időjárás kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már megjelentek a levegőben. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a magas, a pázsitfűféléké és az útifűé az alacsony-közepes tartományban alakulhat.

A légnyomás emelkedik.