Figyelmeztetést adtak ki: estétől sokfelé leszáll a köd

2017. december. 25 12:07

A csendes időben egyre több helyen kedvezőek a feltételek a köd kialakulásához. Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki az ország nagy részére.

Estétől a szélcsendes tájakon ismét többfelé képződik köd, elsősorban az ország keleti felén és északnyugaton. Az OMSZ a Dunától keletre fekvő területekre, valamint három dunántúli megyére figyelmeztetést adott ki a várható tartós köd miatt. Kedden napközben a legtöbb helyen jelentősen javulnak a látási viszonyok, északon maradhat meg tartósabban a köd és az abból képződő felhőzet.

Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is módosulhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.