Harvey még New Orleanst is elárasztja

2017. augusztus. 29 17:02

A Harvey elnevezésű trópusi vihar péntek óta pusztít Texas és Louisiana államokban. Hamarosan Houston után New Orleans egy része is víz alá kerülhet.

Harvey középpontja kissé elmozdult, eltávolodott a partvonalról, de szerdán Texas délkeleti partján visszatér. Időszakos esőzések, felhőszakadások továbbra is lesznek Texasban és Louisianában a következő napokban, így arra újabb áradások várhatók. New Orleansban 150-200 milliméter várható még, amely azért különösen veszélyes, mert a város egy része a tengerszint alatt fekszik, így a lehullott csapadékot csak szivattyúzással tudják a Mexikói-öbölbe juttatni.

Houston délkeleti részein 24 óra alatt több, mint 400 milliméter eső esett, péntek óta pedig már 1100 milliméter a hivatalos mérés szerint, de Texas délkeleti részein többfelé meghaladta a lehullott csapadék mennyisége a 900 millimétert. A mostani árvíz mértéke meghaladja a 2001-es Allison nevű trópusi vihar által okozott vízszintet.

Az összes elnevezett, 72 óránál tovább a parton tartózkodó vihar közül Harvey rostokol a tengerparton a legtöbbet a mérések megkezdése óta, aminek borzalmas árvíz és pusztítás az eredménye.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Az érkező hidegfront előtt még fülledtebbé válik a levegő és eléri a tetőfokát a hőhullám. Erős lesz au UV sugárzás.

A légnyomás nem változik.