Havazás júniusban – Amerikában ez is lehetséges

2017. június. 13 11:35

Hol van már a tavalyi hó? Azt nem tudjuk, de az idei júniusban esni fog az USA északnyugati államaiban az biztosra vehető.

Immár javában benne vagyunk a nyárban, de még nem ért véget a tavalyi hó, legalább is Amerikában még nem. A nyári hó náluk is olyan ritka, mint a fehér holló.

Havazást jeleznek előre a meteorológusok Amerika nyugati részén, a magasabban fekvő hegyekben, a hét elejére. Egy szokatlanul hideg légtömeg szivárog be az Egyesült Államok északnyugati részére.

 

A szélsőséges időjárást okozó ciklon átvonul a Sziklás-hegység nyugati részén és esőt, zivatarokat, a magasabban fekvő helyeken pedig havazást hozva. Viharos széllökések is lesznek időnként a hét első felében.

A hőmérséklet közel 20 fokkal hidegebb az átlagnál, ami azt jelenti, hogy elég hideg lesz ahhoz, hogy a kásás, latyakos hó össze tudjon gyűlni Sierra Nevadában és a Sziklás-hegység északi részén az éjszaka folyamán.

A hóhatár 1500-2000 méter között lesz. A hegyi utakon nem várható probléma, közlekedési fennakadás, mivel a júniusi nap hamar végez az éjszaka lehullott hóval. Néhány centiméter kialakulhat a legmagasabb részein Idahonak, Nyugat-Montanának és valószínűsíthető a hótakaró a Yellowstone és a Grand Teton Nemzeti Parkban is.

Címkék:, , ,
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás