Havazásra és nagy ködre figyelmeztetnek

2018. február. 16 11:11

Nyugat felől pénteken és szombaton is újabb frontok érik el hazánkat. Északon néhány centiméter hó is lehullhat. A két front között leáll a szél, éjszaka nagy területen köd képződik.

A késő esti órákig összességében több helyen számíthatunk kisebb mennyiségű vegyes csapadékra (eső, havas eső, hó), ebből az északi, északkeleti tájakon lepel – 2, 3 centiméter friss hó becsülhető. Síkvidéken a hó napközben olvadni fog vagy elolvad. Szombat estig legfeljebb jelentéktelen hószállingózás, szitálás fordulhat elő az országban, majd szombat estétől nyugat felől ismét egyre többfelé várható eső, havas eső, az északi területeken hó. Ott éjfélig lepel – 3, 4 cm friss hó hullhat.

Szombat reggelre több helyen képződhet (zúzmarás) köd, amely napközben a legtöbb helyen fokozatosan feloszlik. Legtovább a délkeleti, keleti régióban maradhatnak rosszak a látási viszonyok.

Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is módosulhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Tőlünk északra húzódnak a változást ígérő frontok, de nem hoznak lehűlést a Kárpát-medencébe. A forróság nagyon veszélyes a szervezetre. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat, a pázsitfűféléké országosan közepes.

A légnyomás nem változik.