Havazást, zivatart, viharos szelet hoz a hidegfront

2018. február. 02 12:45

A felettük lelassult hidegfront igazán változékony időjárást okoz hazánkban. Jelentős csapadék, zivatar, viharossá fokozódó szél teszi kellemetlenné a szabadban tartózkodást.

Az Alpokalján, illetve a Dunántúli-középhegységben havas esőre, havazásra is számítani kell. Késő délutántól a Dunántúl nyugati és északi részén, illetve estétől általában az északi országrészben – az esőt egyre inkább havas eső, a csapadék intenzitásának növekedésével havazás válthatja fel. Szombat reggelig pár centiméter vizes, tapadó hó főként a magasabban fekvő területeken, illetve nyugaton várható. Délen, délkeleten péntek este, szombatra virradó éjszaka a záporok mellett esetleg zivatar is kialakulhat.

Szombaton napközben többfelé várható intenzív csapadék, melynek formája a Dunántúlon, Észak-Magyarországon már jellemzően havas eső, havazás lesz. A hegyvidéki területeken 10-15 centiméter hó is hullhat. Síkvidéken azonban általában inkább olvadni fog, de a csapadék intenzitása függvényében pár centiméter vizes hó megmaradhat.

Szombat estére északkeletre szorul vissza az intenzívebb csapadék. Este a Dunántúli-középhegységben viharossá fokozódhat az északnyugati szél.

Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is módosulhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás