Hazánk nagy részén sűrű ködre figyelmeztetnek

2022. november. 13 11:38

Az esti óráktól kezdődően ismét nagy területen terjeszkedik a köd; hétfőn csak lassan javulnak a látási viszonyok, legtovább az Északi-középhegység és az Észak-Alföld, valamint a Nyugat-Dunántúl térségében tart ki a köd.

A sűrű köd dél-délkeleti irányból előbb a déli és a tiszántúli tájakon, később máshol is fokozatosan zsugorodik, megszűnik. A Dunántúl nyugati felén, illetve az Északi-középhegység térségében, az Alföld északi részén csak nagyon lassan javulnak majd a látási viszonyok, itt a köd fokozatos megemelkedése, rétegfelhőzetté alakulása valószínű. Az esti, késő esti óráktól a derült tájakon több helyen ismét sűrű köd várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Baranya megye kivételével hazánk teljes területére elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt vasárnap.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Hétfőre virradóan ismét az ország nagy részét köd (vagy rétegfelhőzet) borítja majd, amelynek feloszlása a mai naphoz hasonlóan történhet. A legtovább az Északi-középhegység és az Észak-Alföld, valamint a Nyugat-Dunántúl térségében maradhatnak rosszak a látási viszonyok.

Országszerte elsőfokú figyelmeztetés érvényes tartós, sűrű köd miatt hétfőn.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.