Hazánk nagy részén zivatarra, sokfelé felhőszakadásra figyelmeztetnek

2023. május. 22 9:26

Az északkeleti tájak kivételével az ország teljes területén alkalmassá válnak a feltételek zivatarok kialakulásához. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Ma az északkeleti megyék kivételével kedvezővé válnak a feltételek zivatarok kialakulásához. A zivatarokat az ország délnyugati felén felhőszakadás kísérheti, apró szemű jég és átmeneti szélerősödés máshol is előfordulhat. Éjszakára gyengülnek, majd megszűnnek a zivatarok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt négy északkeleti megye kivételével hazánk teljes területére hétfőn.

Felhőszakadás miatt elsőfokú figyelmeztetés érvényes hétfőn Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Csongrád-Csanád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Zivatar veszélyére figyelmeztetnek kedden a teljes Dunántúlon, továbbá Budapesten és Pest megyében, illetve Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyében.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani.
Az elkövetkező időszakban a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja várhatóan országosan magas, esetenként elérheti a nagyon magas szintet.
A sok napsütés miatt erős lesz az UV sugárzás.

A légnyomás nem változik.