Hazánk nyugati felére hozta a legtöbb esőt a mediterrán ciklon

2022. április. 23 13:35

Mediterrán ciklon érte el hazánkat pénteken, több helyen jelentős csapadék hullott. Rövid szünetet követően vasárnap újabb mediterrán ciklon hozhat esőt.

Mediterrán ciklon alakította hazánk időjárását pénteken, több hullámban érkezett csapadék. Zivatarok, intenzív zivatarok is kialakultak a nap második felében. Csaknem az ország teljes területére jutott több-kevesebb eső, a legnagyobb mennyiség azonban a Dunántúlra érkezett. Kab-hegy állomáson 32,4 millimétert jegyeztek a műszerek, melyet a Veszprém megyei Tés követ 30,1 milliméterrel.

Vasárnap újabb esőzés várható, zivatarok is érkezhetnek.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

A szombati front hoz vasárnapra pár fokos lehűlést. Nagy lesz a hőség a hét végéig. A megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása nagyon fontos ebben a melegben. Ebben az átmeneti időszakban a pázsitfűfélék virágpora jelenti a legnagyobb terhelést – koncentrációjuk jellemzően a közepes tartományban alakulhat. A csalánfélék pollenkoncentrációja országosan magas, a hársé és a kevésbé jelentős allergének közé tartozó szelídgesztenyéé országosan közepes. Érdemes naptejet használni, mert könnyen le lehet égni az erős UV sugárzás miatt.

A légnyomás csökken.