Helyenként egy havi eső hullhat, figyelmeztetést adtak ki

2017. december. 15 9:56

Még el sem hagyta az országot keleten az előző esőzést okozó front, északnyugat felől újabb érkezik, amely még a korábbinál is több csapadékot hoz.

A délnyugati szelet sokfelé erős, időnként viharos (60-70 km/óra) lökések kísérhetik; előbb a Dunántúlon, majd az Alföldön is. A szél mérséklődésére a délutáni hidegfront átvonulásának köszönhetően számíthatunk.

Pénteken az ország déli és keleti tájain 20 millimétert meghaladó mennyiségű eső eshet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat hét megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a várható nagy mennyiségű csapadék miatt.

Az esőzés még szombaton is folytatódik, bár a délutáni órákban egyre kisebb területre korlátozódik.

Szombat estig az északkeleti megyékben (Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg) további, 20 millimétert meghaladó csapadék hullhat, így arrafelé összességében 40-50 milliméter is összejöhet, amely az egész decemberben szokásos mennyiségnek felel meg.  Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is változhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.