Helyenként még jelentős hó hullhat

2018. február. 23 8:53

A négy napja gyakori csapadékhullást okozó mediterrán ciklon még egy utolsó havazást hoz, aztán szombaton délnyugat felé eltávolodik hazánk térségéből.

Ma az ország délnyugati részén várható a legtöbb csapadék: ott még újabb 5-10 centiméter hó hullhat az esti órákig, másutt legfeljebb lepel-5 centiméter valószínű, amelynek a nagy része napközben olvadni fog. Baranya, Somogy és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ a várhatóan jelentős mennyiségű hó miatt.

Elsősorban a Nyugat-Dunántúlon a 40-45 km/óra körüli széllökések gyenge hófúvást okozhatnak, emiatt elsőfokú figyelmeztetés érvényes Vas és Zala megyében.

Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is módosulhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.