Hét megyében harmadfokú figyelmeztetés érvényes a hőség miatt

2021. június. 22 11:15

Kedden négy, szerdán viszont már hét déli és keleti megyében érvényes harmad, azaz a legmagasabb fokú figyelmeztetés a hőség veszélye miatt.

Kedden a napi középhőmérséklet sokfelé 26, 27 fok fölött alakulhat, de a déli megyékben már a 29 fokot is meghaladhatja. Az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre harmadfokú figyelmeztetést adott ki a hőség miatt Baranya, Tolna, Csongrád-Csanád és Bács-Kiskun megyére. Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében elsőfokú, míg az ország többi megyéjében másodfokú figyelmeztetés érvényes a rendkívüli meleg miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Szerdán országszerte 26, 27 fok fölött várható a napi középhőmérséklet, a déli megyék mellett pedig már keleten is meghaladhatja a 29 fokot. Az Északi-középhegység térségében kedd és szerda délután is előfordulhat nagyon kicsi eséllyel egy-egy zivatar. Szerdán már Baranya, Tolna, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád-Csanád, Békés és Hajdú-Bihar megyében érvényes harmadfokú figyelmeztetés a várhatóan 29 fokot meghaladó középhőmérséklet miatt. Az ország többi részén másodfokú figyelmeztetés érvényes.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Napközben megnövekszik a felhőzet és holnap már egy hidegfront okozhat kellemetlen tüneteket. A lágyszárú allergénnek közül a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat. Zivatarok környezetében az allergiások tünetei rosszabbodhatnak. Aztán az eső kimossa a virágport átmenetileg a légkörből.

A légnyomás a nap végén emelkedni kezd.