Heves zivatar, felhőszakadás is jöhet, országszerte figyelmeztetés érvényes

2021. április. 22 10:24

Pár órán belül hidegfront érkezik, északnyugat felől egyre több helyen ered el az eső. A front mentén jégesővel és felhőszakadással kísért, intenzív zivatar is kialakulhat.

Csütörtökön észak, északnyugat felől egy hidegfront érkezik megerősödő, helyenként viharossá fokozódó széllel, több helyen zivatarral. Legjobb eséllyel délután az Alföld északi részén zivatarban akár 80 km/óra körüli szélroham és jégeső is lehetséges, de a front mentén néhol máshol is valószínű intenzív zivatar. Az egymást követő csapadékgócokból elsősorban északkeleten, illetve délnyugaton egy-egy helyen 20-30 milliméter feletti csapadék is hullhat. A front este dél felé elhagyja térségünk.

Pénteken az alkalmazott kritériumoknak megfelelő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt a teljes országra csütörtökön.

Rövid idő alatt lokálisan nagy mennyiségű eső zúdulhat le. Felhőszakadásra Vas, Veszprém, Zala, Somogy, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Heves, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében figyelmeztetnek.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.