Heves zivatarok érkezésére és hőségre figyelmeztetnek

2018. augusztus. 05 9:48

Késő délutántól néhány órára ismét változékonyabbra fordul időjárásunk. Az északi megyékbe akár heves zivatarok is érkezhetnek Szlovákia irányából.

Vasárnap egy-egy helyen a Dunántúl délkeleti részén, esetleg délen illetve főként a déli, délutáni óráktól az ország északi felén elszórtan zivatarok alakulhatnak ki (illetve sodródhatnak be északról az esti órákban). A zivatarokhoz erős vagy viharos szél (50-80, néhol akár 80 km/órát meghaladó széllökés), néhol intenzív csapadék (10-20 milliméter, északnyugaton esetleg 20 millimétert meghaladó csapadék) és jégeső társulhat.

A késő esti órákban és éjszaka elszórtan továbbra is kialakulhatnak zivatarok intenzív csapadék kíséretében. A napi középhőmérséklet az ország nagy részén 25 °C felett valószínű. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.