Heves zivatarok is kialakulhatnak, másodfokú figyelmeztetés érvényes

2020. június. 02 11:36

Kedden és szerdán újabb zivatarok kialakulására kell számítanunk, sőt szerdán helyenként heves zivatarok is előfordulhatnak a Dunántúlon.

Kedden a déli óráktól hozzávetőlegesen az Eger-Szeged vonal körüli szélesebb sávban lehet helyenként zivatarokra számítani, emellett a nyugati határszél közelében sem lehet kizárni a kialakulásukat. Zivatarokhoz szélerősödés (50-70 km/óra) és kisebb méretű jég társulhat. Az északi, északnyugati szelet zivatarokat függetlenül is, kedd estig időnként viharos körüli (60-65 km/óra) lökések kísérik a Dunántúlon. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a zivatarok várható kialakulása miatt Pest, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Bács-Kiskun, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala és Békés megyére a keddi napra vonatkozóan.  Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Szerdán a Baja-Tatabánya vonaltól nyugatra többfelé kell zivatar kialakulására számítani a déli óráktól. Helyenként heves zivatar is előfordulhat, nagyobb méretű jég (2 centiméternél nagyobb), erősebb kifutószél (80-100 km/óra), és esetleg felhőszakadás kíséretében. A Dunántúlon másodfokú, Bács-Kiskun és Pest megyében pedig elsőfokú figyelmeztetés érvényes szerdára vonatkozóan.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás