Heves zivatarokat hoz a hidegfront

2017. augusztus. 27 12:15

Az érkező hidegfront várhatóan nem fog nyom nélkül átvonulni hazánk felett. A délutáni, esti órákban heves zivatarok zárják a kánikulát.

Hamarosan eléri hazánkat a lehűlést hozó hidegfront. Hatására délutántól éjfélig, kora hajnalig északnyugat felől zivatarok kialakulása várható viharos szél, intenzív csapadék és kisebb méretű jég kíséretében. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést (kis valószínűséggel fordulhatnak elő heves időjárási események) adott ki a várható heves zivatarok miatt.  Előreláthatólag északon, északkeleten lesznek a intenzívebbek a viharok, ott akár vonalba rendeződött rendszerré is fejlődhetnek. A zivatarvonal környezetében akár 90 km/h feletti széllökés, kis területen jégeső (2 cm körüli átmérő) is kialakulhat. Hétfőn már csak délnyugaton van esélye zivatar kialakulására, elsősorban a nap első felében.

A középhőmérséklet az északi, északkeleti országrész kivételével általában 25, 26, de délen és városi környezetben helyenként 27 fölött alakul. Emiatt az északkeleti megyék kivételével az elsőfokú figyelmeztetés érvényes a hőség miatt. Vasárnap este az észak felől érkező front véget vet a hőségnek.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás