Heves zivatarokra és fokozódó hőségre figyelmeztetnek

2020. június. 30 11:43

Szerda délután nyugat felől egy újabb hidegfront közelíti meg hazánkat, amelynek hatására a Dunántúlon helyenként kedvezővé válnak a feltételek zivatarok kialakulásához.

Kedden veszélyes időjárási esemény nem lesz. Szerdán késő délutántól előbb az Alpokalja térségében, majd később a Dunántúlon helyenként máshol is kialakulhatnak zivatarok, melyek között egy-egy hevesebb is lehet. Az intenzívebb zivatarokat felhőszakadás (lokálisan akár 20-30 milliméter csapadék), viharos széllökések (60-80 km/óra között), valamint nagyobb méretű jégeső is kísérheti. Szerdán a középhőmérséklet főként az ország déli felén elérheti a 25, 26 fokot.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a zivatarok veszélyes kísérőjelenségei miatt Vas, Zala és Veszprém megyére másodfokú, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Fejér, Somogy, Tolna és Baranya megyére pedig elsőfokú figyelmeztetést adott ki. Felhőszakadás lehetséges előfordulása miatt az egész Dunántúlon elsőfokú figyelmeztetés érvényes szerdára vonatkozóan. Öt déli megyében hőségre figyelmeztetnek szerdán.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.