Hófúvásra és viharos erejű szélre figyelmeztetnek

2022. január. 10 12:41

Az észak, északkelet felől intenzíven beáramló hideg levegő a Tiszántúlon hófúvást, a Bodrogközben pedig viharos erejű széllökéseket okoz.

Hétfő estétől Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye térségében, valamint a Bodrogközben a megerősödő északkeleti szél gyenge hófúvást okozhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki hófúvás kialakulása miatt Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre, a hétfői napra vonatkozóan. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében pedig a viharossá fokozódó szél miatt érvényes elsőfokú figyelmeztetés.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Az éjszaka folyamán egyre nagyobb területen megerősödik az északkeleti szél, így kedden már a Tiszántúl nagy részén lehet számítani hófúvásra. Késő estétől Borsodban időnként viharossá (akár 60-70 km/órát meghaladó) fokozódhat az északkeleti szél, amely majd a kedd esti óráktól fokozatosan veszít erejéből. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében kedden a viharos szél miatt elsőfokú figyelmeztetés érvényes. A hófúvás miatt kedden Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megyére vonatkozóan érvényes elsőfokú figyelmeztetés

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Továbbra is a változékony időjárás borzolja a idegeinket. Most épp egy hidegfront gyakorol hatást a szervezetre. Sokféle tünetet előfordulhat. Fejfájás, koncentrációs problémák, reakcióidő növekedés előfordulhat. Vérnyomás problémák is felléphetnek.A viharossá fokozódó szél csökkenti a hőérzetet az északi országrészben.

A légnyomás csökken, majd nőni kezd.