Holnap az egész országra kiterjed a legmagasabb fokú veszélyjelzés

2017. augusztus. 03 15:28

A rendkívüli meleg fokozódásával egyre nagyobb területre terjed ki a legmagasabb fokú, piros figyelmeztetés a hőségre vonatkozóan.

Holnap a legtöbb helyen hazánkban már 29 fok felett alakul alakul a középhőmérséklet. Emiatt az Országos Meteorológiai Szolgálat a legmagasabb fokú figyelmeztetést adta ki az egész országra. Ez a fokozat várhatóan egészen vasárnapig érvényben lesz. Akkor egy hidegfront mérsékli valamelyest a forróságot. A jövő hét közepéig a narancs és sárga figyelmeztetés még az ország középső és keleti részein érvényben marad. A folyamatosan frissülő veszélyjelzési információkat megtalálhatja honlapunkon.

Ma délután az Északi-középhegységben és a nyugati határvidéken egy-egy zivatar kialakulhat. Holnap este északnyugaton már nagyobb valószínűséggel fordulhat elő zivatar viharos (> 70 km/h) széllökés és jégeső kíséretében.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.