Holnap az egész országra kiterjed a legmagasabb fokú veszélyjelzés

2017. augusztus. 03 15:28

A rendkívüli meleg fokozódásával egyre nagyobb területre terjed ki a legmagasabb fokú, piros figyelmeztetés a hőségre vonatkozóan.

Holnap a legtöbb helyen hazánkban már 29 fok felett alakul alakul a középhőmérséklet. Emiatt az Országos Meteorológiai Szolgálat a legmagasabb fokú figyelmeztetést adta ki az egész országra. Ez a fokozat várhatóan egészen vasárnapig érvényben lesz. Akkor egy hidegfront mérsékli valamelyest a forróságot. A jövő hét közepéig a narancs és sárga figyelmeztetés még az ország középső és keleti részein érvényben marad. A folyamatosan frissülő veszélyjelzési információkat megtalálhatja honlapunkon.

Ma délután az Északi-középhegységben és a nyugati határvidéken egy-egy zivatar kialakulhat. Holnap este északnyugaton már nagyobb valószínűséggel fordulhat elő zivatar viharos (> 70 km/h) széllökés és jégeső kíséretében.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Napközben megnövekszik a felhőzet és holnap már egy hidegfront okozhat kellemetlen tüneteket. A lágyszárú allergénnek közül a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat. Zivatarok környezetében az allergiások tünetei rosszabbodhatnak. Aztán az eső kimossa a virágport átmenetileg a légkörből.

A légnyomás a nap végén emelkedni kezd.