“Sokat iszunk. Vizet.” – Hogy bírja a forróságot az utca embere?

2024. június. 21 11:55

Tetőzik a nyár idei első hőhulláma. Kíváncsiak voltunk, az utca embere hogyan bírja a kánikulát, és milyen tippjeik vannak a hőség elviselésére. Videónkban a válaszok!

Óriási hőhullám vonul végig Európán és a Közel-Keleten. Az extrém időjárás több országban emberéleteket is követelt már. Az idősek és a fiatalok szervezetét egyaránt megviselheti a hazánkban is tapasztalható trópusi hőség.

De vajon hogyan védekezik a kánikulában az utca embere? Van, aki szerint az időjárással mindig csak a baj van, akad, aki mentálisan próbál felkészülni és túlélni a pokoli forróságot, míg más kerékpárversenyt is bevállal a hőségben. Budapesten kérdeztük a járókelőket:

 

A következő napokban enyhe hidegfront hoz majd némi enyhülést, északi széllel, helyenként záporokkal. Néhány fokkal visszaesik majd a hőmérséklet, de az ország nagy részén marad a 30 fok fölötti hőmérséklet.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.