Hőség, zivatar, szél várja a Mi Velencénk Fesztivál résztvevőit

2017. június. 23 6:10

A fesztivál idején nagyrészt strandidő várható, csak vasárnapra mérséklődik valamelyest a hőség. Pénteken és vasárnap frissítő záporok, zivatarok is kialakulnak a tó környékén.

Pénteken a déli órákban erős gomolyfelhő-képződés várható a Velencei-tó környékén, és a kora délutáni órákban zápor, zivatar is kialakulhat. Az esti koncertek idejére csökken a felhőzet, csapadék már nem lesz.  Az északnyugati, nyugati szél a késő délelőtti óráktól viharossá fokozódik, majd estére fokozatosan mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31, 32 fok körül valószínű. Késő estére 25, 26 fokig csökken a hőmérséklet. Figyeljék a viharjelző rendszert, mert ma várhatóan tartósan a másodfokú viharjelzés lesz érvényben. A tó vize 25, 26 fok körül alakul.

 

szombat

Napsütéses, igazi strandidő várható, csapadék nélkül. Az északnyugati szél napközben élénk lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18, 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 32, 33 fok körül alakul. A tó vize 26 fok körüli lesz.

 

vasárnap

Gyakori gomolyfelhő-képződés várható, zápor, zivatar a késő délelőtti óráktól bármikor kialakulhat a tó környékén. Az északnyugatira forduló szél a késő délutáni óráktól megerősödik, zivatar környezetében viharos széllökés is lehet. A hőmérséklet hajnalban 17, 18, délután 28, 29 fok körül alakul. A tó vize 25, 26 fokos lesz.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.