Hózivatar kialakulására figyelmeztetnek öt megyében

2021. március. 20 13:51

Erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk szombat délután. A felhőtornyok némelyikében akár dörgés, villámlás is előfordulhat.

Szombaton napközben egy összeáramlási vonal mentén a Dunántúl keleti felében és az Északi-középhegységben hózáporok és hódara záporok várhatóak, melyek némelyikét kis eséllyel zivatartevékenység is kísérheti. Az intenzívebb gócokban átmenetileg több centiméteres olvadozó hóréteg is kialakulhat. Az esti órákban az említett térségben egyre csökkenő számban még előfordulhatnak hózáporok, melyekből egy-egy kisebb körzetben pár centiméter, éjszaka megmaradó hóréteg képződhet. Vasárnap a délutáni óráktól északnyugat felől egyre többfelé fordulhat elő kisebb havazás, érdemi megmaradó hóréteg nem várható belőle. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki szombatra zivatar veszélye miatt Komárom-Esztergom, Pest, Fejér, Tolna és Baranya megyére vonatkozóan. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.