Irán, Afganisztán, Pakisztán jövő héten újabb veszélyes viharokkal néz szembe

2019. április. 20 16:20

Az elmúlt hetek időjárási katasztrófáit követően a jövő hét elején újabb veszélyes vihar fenyeget Irántól, Afganisztánon át Pakisztánig.

A Közel-Keletet ez a tavasz már idáig is heves zivatarokkal és áradásokkal sújtotta. Az Anadolu Ügynökség szerint Afganisztánban is emberéleteket követelt a március óta tartó ítéletidő, mára több, mint 130-ra emelkedett az áldozatok száma. Az árvíz az elmúlt hetekben 70 ember halálát okozta Iránban, jelentette a CNN.

És még nincs vége a bibliai méretű csapásoknak, ugyanis a jövő hét első felében újabb viharok, esőzések fenyegetnek a térségben, ami további halálos áldozatokat követelhet a Közel-Keleten.

Ahogy a korábbi esetekben is, a sarkvidéki levegő újabb hulláma csap le a Fekete-tengeren keresztül a közel-keleti térségre, amely emberemlékezet óta nem tapasztalt árvizeket, az iráni hegyekben több méteres hóréteget eredményez.

Az esők előtt kialakuló porviharok veszélyeztetik az autósokat és a hirtelen lecsökkenő látási viszonyok tömegkarambolokat okozhatnak.

Kedden a viharzóna továbbterjed az Afganisztánba, valamint a szomszédos Türkmenisztánba és érinti Pakisztán nyugati területeit is.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás