Jelentős esőre figyelmeztetnek délnyugaton, akár zivatar is jöhet

2020. december. 23 13:20

Jelentősen megváltozik az időjárás holnapra: délután egyre többfelé elered az eső; hidegfront csapadékzónája érkezik.

Északkeleten továbbra is rosszabb látási viszonyok várhatók. Elsősorban a hegyvidéki területeken, de eleinte az Észak-Alföldön ködre is számítani lehet.

Csütörtökön a nap első felében a Dél-Dunántúlon a megerősödő délnyugati szelet esetleg viharos fokozatot elérő lökések is kísérhetik. Délutántól szintén a Dunántúl déli felén az intenzív esőből több helyen hullhat 15-20, helyenként a beágyazott záporokból akár 30 millimétert meghaladó csapadék. Esetleg zivatar is előfordulhat. Éjféltől már gyengül a csapadék intenzitása.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki jelentős eső miatt Zala és Somogy megyékre, a csütörtöki napra vonatkozóan. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Ismét egy ujabb frontálzóna okoz kellemetlen tüneteket. A szél a front nyomában időnként megerősödik ezért hidegebbnek érezhetjük a levegőt. A csapadék kimossa az allergén virágport a levegőből, ezért az allergiások kicsit fellélegezhetnek. Görcsös migrénes fejfájás kialakulhat.

A légnyomás csökken.