Jelentős esőt hozott a ciklon a Dunántúlra

2021. november. 27 13:01

Mediterrán ciklon csapadékzónája haladt át hazánkon pénteken, délnyugat felől egyre nagyobb területen eleredt az eső. A Dunántúlon hullott a legnagyobb mennyiség.

A várakozásoknak megfelelően a legtöbb csapadék a Dunántúlon jelentkezett, itt nagy területen meghaladta a 10 millimétert a jegyzett mennyiség. A legtöbb eső Sellyén hullott, itt 17,7 millimétert regisztrált az Országos Meteorológiai Szolgálat. Kelet felé csökkent a lehullott mennyiség, jellemzően 5 milliméter körüli értékeket mértek a keleti megyékben.

A mediterrán ciklon hátoldalán hideg levegő zúdult be hazánk északnyugati részére, itt a csapadék a déli óráktól havas esőre, havazásra váltott. Lepel és 2 centiméter közötti mennyiséget jegyeztek síkvidéken, míg a hegyvidéki területeken, az Alpokalján néhol 10 centiméteres hótakaró is kialakult.

A következő időszak is mozgalmasnak ígérkezik, mediterrán ciklonoknak köszönhetően újabb jelentős eső várható és többször havas esőre, hóra válthat a csapadék.

Térkép forrása: Országos Meteorológiai Szolgálat

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Továbbra is a változékony időjárás borzolja a idegeinket. Most épp egy hidegfront gyakorol hatást a szervezetre. Sokféle tünetet előfordulhat. Fejfájás, koncentrációs problémák, reakcióidő növekedés előfordulhat. Vérnyomás problémák is felléphetnek. A szél időnként megerősödik és csökkenti a hőérzetet.

A légnyomás csökken, majd emelkedni kezd.