Kedden már országszerte hőségre figyelmeztetnek

2019. augusztus. 19 10:32

Továbbra is meleg léghullámok áramlanak a Kárpát-medencébe, az éjszakák is egyre enyhébbek lesznek. Kedden már országszerte figyelmeztetés érvényes.

Hétfőn és kedden a délutáni, esti órákban északnyugaton egy-egy zivatar kialakulhat. A napi középhőmérséklet hétfőn elsősorban északnyugaton, kedden már az ország nagy részén elérheti a 25 fokot.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Győr-Moson-Sopron megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki hétfőre a zivatarok és a hőség veszélye miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Kedden már szinte mindenhol 25 fok felett várható a napi középhőmérséklet, országszerte elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatás nem terheli szervezetünket. A következő napokban továbbra is nagy lesz a hőingás. Reggelente csípős, hűvös idő várható, míg a délutánok jóval melegebbnek ígérkeznek. Öltözködjünk rétegesen.
A parlagfű pollenkoncentrációja az ország nagy részén továbbra is jellemzően a közepes-magas tartományban marad, bár helyenként a nagyon magas szintet is elérheti.

A légnyomás kissé emelkedik.