Kedden már tizennégy megyében figyelmeztetnek viharos erejű széllökésekre

2019. február. 11 12:05

Az átvonult hidegfront után nagy területen viharos szél kíséretében érkezik a hideg levegő a Kárpát-medence térségébe.

A hétfő déli óráktól a Dunántúlon és a középső országrészben helyenként viharos északnyugati szélre lehet számítani, főként a Kisalföldön és a Dunántúli-középhegységben 65-75 km/óra körüli legerősebb lökésekkel. Az OMSZ Veszprém, Vas, Fejér, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a viharos erejű széllökések miatt hétfőre vonatkozóan. Hétfőn nagyjából a déli, kora délutáni órákban nyugaton kis eséllyel megdörrenhet az ég.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Az éjszaka folyamán főként a hegyvidéki területeken lehet még számítani további viharos széllökésekre. Kedden napközben a hétfőinél még nagyobb területen (kb. a Békéscsaba-Nógrád vonaltól nyugatra és északkeleten) válik viharossá az északnyugati szél. Általában 65-85 km/órás, a hegyekben és Sopron környékén akár ennél is nagyobb, 85-95 km/órás széllökések is kialakulhatnak. Hétfőn az ország déli részén, kedden leginkább északnyugaton néhol hózápor előfordulhat.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sem érvényesül fronthatás, így szervezetünk kicsit megpihenhet. Kellemetlen panaszokra sem kell számítani egészen csütörtökig. A nap is kisüt. Érdemes a szabadban élvezni a napsütést a jó időt és feltöltődni a napsugarakkal. A gyenge légmozgás miatt romlik a levegő minősége a nagyvárosokban.
A légnyomás csökken.