Kedden már tizennégy megyében figyelmeztetnek viharos erejű széllökésekre

2019. február. 11 12:05

Az átvonult hidegfront után nagy területen viharos szél kíséretében érkezik a hideg levegő a Kárpát-medence térségébe.

A hétfő déli óráktól a Dunántúlon és a középső országrészben helyenként viharos északnyugati szélre lehet számítani, főként a Kisalföldön és a Dunántúli-középhegységben 65-75 km/óra körüli legerősebb lökésekkel. Az OMSZ Veszprém, Vas, Fejér, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a viharos erejű széllökések miatt hétfőre vonatkozóan. Hétfőn nagyjából a déli, kora délutáni órákban nyugaton kis eséllyel megdörrenhet az ég.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Az éjszaka folyamán főként a hegyvidéki területeken lehet még számítani további viharos széllökésekre. Kedden napközben a hétfőinél még nagyobb területen (kb. a Békéscsaba-Nógrád vonaltól nyugatra és északkeleten) válik viharossá az északnyugati szél. Általában 65-85 km/órás, a hegyekben és Sopron környékén akár ennél is nagyobb, 85-95 km/órás széllökések is kialakulhatnak. Hétfőn az ország déli részén, kedden leginkább északnyugaton néhol hózápor előfordulhat.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sok lesz a felhő a Kárpát-medence felett, ezért a hőség sem lesz annyira tikkasztó és az UV sugárzást is mérsékli a borult idő. A nap második felében fülledtté válik az idő, mert nedvesebb légtömeg érkezik.

A légnyomás csökken.