Kedden újból nagyobb területre terjed ki a hőség

2018. augusztus. 06 13:13

Hétfőn tíz, kedden pedig már tizenhat megyében érvényes figyelmeztetés hazánkban. A délutáni órákban csak kevés helyen alakulnak ki zivatarok.

Zivatarok hétfő délután, kora este a déli határ közelében és a Tiszántúlon, kedden a Nyugat-Dunántúlon valószínűek helyenként. A legjellemzőbb kísérőjelenség az intenzívebb csapadék (lokálisan 15-25, néhol akár 30 milliméternél is több) lehet, emellett erős vagy viharos szél (általában 40-65, néhol 65 km/órát meghaladó lökések), és itt-ott jégeső is előfordulhat.

Hétfőre az OMSZ tíz megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a hőség miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

 

Kedden még nagyobb területen várható hőség. Három északi megye kivételével az egész országban elsőfokú figyelmeztetés (napi középhőmérséklet 25 fok felett alakul) érvényes a nagy meleg miatt.

 

 

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.