Keleten tartanak ki legtovább a zivatarok, figyelmeztetés érvényes

2020. szeptember. 26 8:18

Kelet felé vonul a hidegfront csapadékzónája, nyugat felől szűnik a csapadék. Északkeleten csak az esti órákban nyugszik meg teljesen a légkör.

A kelet felé vonuló hidegfront környezetében lehetnek zivatarok, amelyekhez lokálisan intenzív csapadék és viharos (60-70 km/órát meghaladó) széllökések társulhatnak. Napközben nyugat felől stabilizálódik a légkör, csökken a csapadékhajlam, legtovább az északkeleti határ közelében eshet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatarok veszélye miatt a Duna vonalától keletre, tíz megyére szombaton.

Elsősorban a Nyírségben nagy területen alakulhat 20 milliméter felett a napi csapadékösszeg. Felhőszakadás miatt elsőfokú figyelmeztetés érvényes Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Az egyre nagyobb területen északnyugatira forduló szelet a Dunántúlon helyenként viharos lökések (60-70 km/óra) kísérhetik.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Átmenetileg nem kell fronthatással számolni, de a jelentős nyomásemelkedés miatt a nagyon érzékeny idegrendszerűek tapasztalhatnak kellemetlen tüneteket.