Képsorozaton mutatjuk be, mikor kell esőre számítani, óráról órára

2023. március. 26 17:10

Vasárnap este nyugat felől intenzív csapadékzóna éri el hazánkat. Országszerte kell esőre számítani, helyenként zivatarok is kialakulnak.

Az alábbi képsorozaton látható, hogy a számítógépes modell előrejelzés szerint az érkező hidegfront az ország mely részeire, mikor hoz esőt, záport, helyenként zivatart. Vasárnap este a Dunántúlon ered el az eső, ezt követően az éjszaka folyamán a csapadéktevékenység gyorsan terjed kelet felé. Hétfő délelőtt a csapadék súlypontja fokozatosan a keleti országrészre húzódik át. Az északkeleti megyékben még hétfő este is többfelé esni fog. Arrafelé az esőt havas eső, a hegyekben havazás váltja fel. Az ország nagy részén 5-15, a Dél-Dunántúlon, az Alföld északi részén és az északkeleti megyékben nagy területen 15-25 milliméter eső is lehullhat. A térképeken a gyenge intenzitású csapadékot kékes, a közepes erősségűt zöldes, azt erős záport sárga és piros színek jelölik.

Radarképeinken megtekinthetik, hogy épp az ország mely részein hull csapadék.

Vasárnap este 20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

hétfő 0 óra

1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

12 óra

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.