Két megyében zivatarokra figyelmeztetnek

2019. augusztus. 22 10:56

Az ország nagyobb részén nyugodt időre számíthatunk. Ma délkeleten és az északi határ közelében alakulhat ki egy-egy zivatar.

Csütörtökön a napi középhőmérséklet délkeleten elérheti a 25 fokot. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki hőség miatt a csütörtöki napra vonatkozóan Békés megyére.

Napközben délkeleten és az északi határ közelében egy-egy zivatar kialakulhat. Az előttünk álló éjszaka kis valószínűséggel nyugaton és az északi határ közelében előfordulhat villámtevékenység. Győr-Moson-Sopron és Békés megyében elsőfokú figyelmeztetés érvényes zivatarok kialakulásának lehetősége miatt.

Pénteken változatlanul délkeleten várható kánikula, a napi középhőmérséklet ismét elérheti a 25 fokot. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki hőség miatt a pénteki napra vonatkozóan Békés megyére.

Kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség kialakulásának valószínűsége alacsony pénteken (a Dunántúlon és az északkeleti határ közelében van esélye villámtevékenység kialakulásának).

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatással még ma sem kell számolni. Ma is sok lesz a felhő az égen. Ismét növekszik a szennyező anyagok koncentrációja a levegőben. A nedves levegő és a szálló por légzési nehézségeket, asztmatikus panaszokat okozhat.
A sok felhő hangulatot is meghatározza.
A légnyomás csökkenő tendenciát mutat.