Két megyében zivatarokra figyelmeztetnek

2019. augusztus. 22 10:56

Az ország nagyobb részén nyugodt időre számíthatunk. Ma délkeleten és az északi határ közelében alakulhat ki egy-egy zivatar.

Csütörtökön a napi középhőmérséklet délkeleten elérheti a 25 fokot. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki hőség miatt a csütörtöki napra vonatkozóan Békés megyére.

Napközben délkeleten és az északi határ közelében egy-egy zivatar kialakulhat. Az előttünk álló éjszaka kis valószínűséggel nyugaton és az északi határ közelében előfordulhat villámtevékenység. Győr-Moson-Sopron és Békés megyében elsőfokú figyelmeztetés érvényes zivatarok kialakulásának lehetősége miatt.

Pénteken változatlanul délkeleten várható kánikula, a napi középhőmérséklet ismét elérheti a 25 fokot. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki hőség miatt a pénteki napra vonatkozóan Békés megyére.

Kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség kialakulásának valószínűsége alacsony pénteken (a Dunántúlon és az északkeleti határ közelében van esélye villámtevékenység kialakulásának).

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Egészen keddig melegszik az idő, akkor azonban egy markáns hidegfront hoz jelentős lehűlést. Ma fronthatással csak a melegre nagyon érzékenyeknek kell számolni. Töltekezzenek a gyönyörű napos időben. Töltsenek minél több időt a szabadban.
A következő napokban a parlagfű pollenkoncentrációja az ország nagy részén továbbra is jellemzően a közepes-magas tartományban marad, bár helyenként - elsősorban az Alföldön - a nagyon magas szintet is elérheti.

A légnyomás csökken.