Kezdődik: Balesetek sorával indul a nap, sajnos már halálos is történt

2017. január. 13 7:56

A rendőrség hírei alapján jól látszik az ónos eső és havazás hatása.

 

ELŐREJELZÉSÜNK A VÁRHATÓ IDŐJÁRÁSRÓL ITT TALÁLHATÓ

 

9:12 – Forgalomkorlátozás a 7,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművekre az M2-es autóút Rádi csomópontjától az autóútra és a 2-es számú főút Pest, illetve Nógrád megyei szakaszára.

A hatóságok az M2-es autóúton a Rádi csomópontnál félreállítják a 7,5 tonnánál nehezebb járműveket a kapaszkodó sávon. A nehéz tehergépjárművekre vonatkozó korlátozás a főút Vác és Parassapuszta közötti szakaszát érinti. Az érintett szakaszon az úton lévő és a korlátozás alá eső járművek számára a rétsági vasútállomás parkolóját jelölték ki várakozóhelyül.

9:12 – Nem hajthatnak be Szlovákiába a 7,5 tonnánál nehezebb járművek a rendkívüli időjárásra tekintettel sem Parassapusztánál, sem Somoskőújfalunál .

9:06 – Miskolcon intenzíven hull a hó péntek hajnaltól, az önkormányzat tulajdonában és kezelésében lévő közutak hóeltakarításán és szórásán teljes kapacitással dolgozik a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft., a közterületeken 350 ember takarítja a havat.

6:39 – Teljes útlezárás a 2502-es számú úton
A 2502-es számú út 1-es kilométerszelvényében – Andornaktálya és Mezőkövesd között – 2017. január 13-án 5 óra 30 perc körül a havas, jeges útviszonyok miatt két tehergépjármű elakadt. A járművek műszaki mentése, illetve az útszakasz karbantartása miatt a rendőrök teljes szélességében lezárták az érintet utat. Kerülni Eger irányából Maklár irányába, illetve Mezőkövesd irányából Füzesabony irányába lehet. Frissítés: Megszűnt a lezárás – 7:27.

6:56 – Baleset történt az M3-as autópályán Borsod megyében
Oszlár térségében számítsanak lassabb haladásra. Eddig ismeretlem okból ütközött szalagkorlátnak egy teherautó 2017. január 13-án 6 óra 20 perckor az M3-as autópálya bal pályatestének 167. kilométerszelvényében. Jelenlegi adataink szerint a jármű vezetője sérült meg az ütközés következtében. A helyszíni szemle és műszaki mentés idején a forgalom a belső sávon, rendőri irányítás mellett haladhat.

7:27 – Halálos baleset a 4-es számú főúton
A rendelkezésre álló adatok szerint 2017. január 13-án 7 óra 10 perc körül a 4-es számú főút 172. kilométerszelvényében, Püspökladány és Karcag között, eddig tisztázatlan körülmények között egy tehergépkocsi és egy kisbusz összeütközött. A baleset következtében egy férfi életét vesztette. A helyszínelés és műszaki mentés idején teljes útlezárás van érvényben, a rendőrök a forgalmat mindkét irányból a Sárrétudvari-Biharnagybajom-Füzesgyarmat-Bucsa-Karcag felé terelik.

7:45 – Félpályás útlezárás az 54-es számú főúton
Az 54-es számú főút 84-es kilométerszelvényénél egy személygépkocsi eddig tisztázatlan okból letért az útról és fának ütközött 2017. január 13-án 6 óra 46 perckor. A baleset következtében a sofőr az elsődleges adatok szerint könnyű sérülést szenvedett. A helyszínelés miatt a rendőrök 7 óra 20 perckor félpályán lezárták a főutat.

 

zebra_havazas

VIGYÁZZANAK MAGUKRA ÉS EGYMÁSRA!

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Hidegfront hatására növekszik a görcshajlam és előfordulhat izomgőrcs és fejfájás. A parlagfű virágpora a legtöbb helyen már megjelent a levegőben.

A légnyomás nem változik.