Kiadós eső, havazás és nagy köd, mi lesz itt pénteken?!

2017. december. 07 15:26

Pénteken az érkező hidegfront nagyon változatos időjárási képet alakít ki hazánkban. Nagy eső, köd, viharos szél, havazás, zivatar mindegyike lehet az országban.

Estétől főleg az Alföldön, az Északi-középhegység környékén és a Dunántúl északi, északkeleti részén alakulhat ki ismét sűrű köd. Az OMSZ hat északi megyére adott ki figyelmeztetést a látástávolság tartós romlása miatt. A ködös, fagyos részeken néhol ónos szitálás is előfordulhat. Péntek napközben egyre nagyobb területen javulnak a látási viszonyok, a legtovább északkeleten maradhat ködös a levegő.

Pénteken a nap második felében markáns hidegfront éri el hazánkat, amely térségünk felett jelentősen lelassul. A délnyugati megyékben 15-25 mm közötti csapadékmennyiség várható. Jelenleg Somogy és Zala megyében érvényes figyelmeztetés a 20 millimétert meghaladó csapadékmennyiség miatt. A délutáni, esti órákban a front mentén akár egy-egy zivatar vagy hózivatar is kialakulhat.

Késő délutánig nagyrészt eső valószínű, amely estétől nyugat felől egyre több helyen havas esőbe, havazásba vált. Péntek éjfélig síkvidéken (kb. 250 méter alatt), elsősorban a Dunántúl nyugati felén lepel – 5 cm friss hó hullhat. A lehulló hó olvadni fog vagy elolvad.

A Dunántúlon helyenként viharossá fokozódik a délnyugati szél.

Az időjárási figyelmeztetésekkel érintett terület folyamatosan változhat, ezért a legfrissebb információkat kövessék nyomon veszélyjelzés térképeinken.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.