Ködbe borul az egész ország, figyelmeztetés érvényes

2020. november. 08 14:34

Vasárnap estétől sokfelé képződik köd az országban, csak a magasabban fekvő hegyvidéki területek magasodnak ki a ködtakaróból.

Vasárnap napközben csak lassan javulnak a látási viszonyok, főként az Északi-középhegység völgyeiben, az Észak-Alföldön, illetve a Dunántúl nyugati felében helyenként egész nap borult, párás, ködös maradhat az idő. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd veszélye miatt Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megye kivételével az egész országra, a vasárnapi napra vonatkozóan. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Vasárnap estétől ismét többfelé sűrű köd képződésére kell számítani, ami hétfőn napközben csak lassan szakadozik, illetve több helyen tartósan megmaradhat vagy rétegfelhőzetté alakulhat át. A ködös területeken szitálás előfordulhat. Hétfőn az egész országban figyelmeztetés érvényes a sűrű köd veszélye miatt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.