Ködös idővel indul a kedd, figyelmeztetés érvényes

2024. január. 01 12:48

Hazánk déli felén, illetve a Dunántúlon nagy területen várható sűrű köd holnap hajnalban, mely a nap folyamán feloszlik.

Ma napközben alapvetően kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű, az északnyugati, nyugati szelet főként az Északi-középhegység és a Dunakanyar térségében napközben 60-70 km/óra erejű széllökések kísérhetik. Késő délután mérséklődik a légmozgás.

Keddre virradóan az ország délnyugati, déli felén nagy területen képződik köd, illetve rétegfelhőzet, amely kedd napközben megszűnik, a rétegfelhőzet kiterjedése pedig csökken. A ködös tájakon szitálás előfordulhat.

A HungaroMet Nonprofit Zrt. elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Csongrád-Csanád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére, a keddi napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás csökken.