Lássuk, hol lesz a legmelegebb a következő napokban

2022. május. 11 10:19

Intenzív melegedés zajlik, a hét legmelegebb napján, csütörtökön már nagy területen 30 fok közelébe, néhol a fölé emelkedik a hőmérséklet.

Kontinensünk nyugati tájai fölé egyre melegebb levegő áramlik Afrika északnyugati részéről, az idei első hőhullám éri el Európát. A meleg légtömegek Közép-Európa felé veszik az irányt, csütörtökre a Kárpát-medencében is helyenként 30 fok feletti csúcshőmérsékletre számíthatunk. Az alábbi összeállításban a hazánkban várható napi maximumhőmérsékletet mutatjuk be szerdára, csütörtökre és péntekre vonatkozóan, a legfrissebb modelleredmények alapján.

Szerdán még nagy területen 25-27 fok közötti értékek fordulnak elő, majd a hét legmelegebb napján, csütörtökön az ország legnagyobb részén 30 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. Hazánk középső területein akár 31, 32 fokot is mutathatnak a hőmérők. Pénteken hidegfront veti vissza a meleg időt, aznap már csapadékra is többfelé kell készülni.

Szerda, előrejelzett maximumhőmérséklet

Csütörtök, előrejelzett maximumhőmérséklet

Péntek, előrejelzett maximumhőmérséklet

Térképek forrása: weather.us

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.