Ma északnyugaton, szombaton országszerte zivatarra figyelmeztetnek

2022. május. 20 10:23

Hidegfront közelíti meg térségünket, pénteken északnyugaton, szombaton hazánk teljes területén alkalmassá válnak a feltételek zivatarok kialakulásához.

A déli, délutáni órákban az északnyugati tájakon kis valószínűséggel előfordulhat egy-egy zivatar, amelyet szélerősödés (~ 50-60 km/óra), intenzív csapadék (10-20 milliméter feletti mennyiség), esetleg jégeső kísérhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Győr-Moson-Sopron és Vas megyékre, a pénteki napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Szombaton már országszerte alkalmasak lesznek a feltételek zivatarok kialakulásához, hazánk teljes területén elsőfokú figyelmeztetés érvényes zivatarok veszélye miatt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

A szombati front hoz vasárnapra pár fokos lehűlést. Nagy lesz a hőség a hét végéig. A megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása nagyon fontos ebben a melegben. Ebben az átmeneti időszakban a pázsitfűfélék virágpora jelenti a legnagyobb terhelést – koncentrációjuk jellemzően a közepes tartományban alakulhat. A csalánfélék pollenkoncentrációja országosan magas, a hársé és a kevésbé jelentős allergének közé tartozó szelídgesztenyéé országosan közepes. Érdemes naptejet használni, mert könnyen le lehet égni az erős UV sugárzás miatt.

A légnyomás nem változik.