Madridban már havazik, de ez még csak a kezdet

2018. február. 05 17:37

A következő egy hétben nem az Alpok ismertebb síterepein fog a legtöbb hó esni, hanem egyértelműen Spanyolország lesz az, ahol a legnagyobb havazásokra számítani kell.

Ahogy már korábbi cikkünkben megírtuk, Afrika északnyugati részei többfelé fehérbe öltöznek a következő napokban. Európa délnyugati tájai is jóval hidegebbek és csapadékosabbak lesznek a szokásosnál, így aki arrafelé utazik, nem a szokásos mediterrán hangulat fogadja. Már hétfőn napközben elkezdődött a havazás Spanyolországban. Madridban készült az alábbi fotó, kétség sem fér a télies látványhoz a spanyol fővárosban.

Kevés havas fotóval szoktak az utazási irodák a festői Andalúziába csalogatni. Az alábbi kép sem fog azokba a magazinokba bekerülni:

A következő napokban folyamatos lesz a ciklontevékenység az Ibériai-félsziget térségében, így nem ezek voltak az utolsó havas spanyol tájakról készült képek. Az ország nagyobbik felét hó borítja majd a hét végére. A legtöbb hó a Kantábriai-hegységben hull majd. Ott a következő hét napban két méternél is több friss hó várható. Az alábbi képen, az erre hétre előrejelzett csapadék mennyisége látható inch-ben. Ahhoz, hogy centiméterben is megkapjuk a várható hó mennyiségét, a lenti számokat körülbelül 30-al kell megszorozzuk.

kép forrása: weather.us

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.