Már kilenc áldozatot követeltek a Földközi-tenger viharai

2019. november. 27 9:09

A heves esőzések árvizeket és sárlavinákat okoztak Franciaországban és Olaszországban, de a szélsőséges időjárás áldozatok követelt Görögországban is.

A hivatalos szervek tájékoztatása szerint legalább kilenc ember halt meg az elmúlt napokban a Franciaországot, Olaszországot és Görögországot sújtó ítéletidő következtében. A legtöbben a saját autójukban kerültek végzetes csapdába, amikor a víz elárasztott több autóutat.

Néhány út még a hét elején is zárva maradt a Francia Riviérán.  Görögország nyugati részén pedig több száz házat árasztottak el a heves esőzések. Két haláleset történt az Égei-tenger keleti szigetein. Rodoszon egy idős asszonyt holtan találtak a házának az alagsorában, miután az víz alá került. Koszon egy nő fulladt a tengerbe, aki a viharos idő ellenére úszni indult. Két turista pedig Athén közelében fulladt a tengerbe, miután a vitorlásuk felborult a viharos tengeren.

Franciaországban hárman az autókban fulladtak meg, amelyek elmerültek az úton hömpölygő áradatban. Észak-Olszországban egy nőt sodort el autóstul a megáradt Bombida folyó. A mentők további lehetséges áldozatok után kutatnak a bekövetezett földcsuszamlások miatt. Savona város közelében egy autópálya 30 méteres szakasza omlott le egy földcsuszamlás után.

Képek forrása: gettyimages.com

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Pár fokos lehűlést hoz a hidegfront. A kánikula átmenetileg mérséklődik. A parlagfű szezon kezdetét vette.
A légnyomás tovább csökken.