Már nem kell sokáig szenvednünk a viharos széltől

2017. december. 12 8:47

A két napja tomboló viharos erejű déli, délnyugati szél a déli órákig még kitart, az ország nyugati felében elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Kedd délelőttig, délig a Dunántúl nyugati, északi részén időnként viharos 60-75 km/órás széllökések kísérhetik a délnyugati szelet. A hegyvidéki területeken 75-90 km/órás széllökések is előfordulhatnak. Az Országos Meteorológiai Szolgálat hét dunántúli, valamint Pest megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki. A délután folyamán egy hidegfront éri el hazánkat, amely elzárja a meleg levegő utánpótlását, ezáltal a légmozgás is jelentősen mérséklődik. A délután második felétől már sehol sem lesznek viharos széllökések az országban. Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is változhat, az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.