Már reggeltől zivatarokra készülhetünk, figyelmeztetés érvényes

2020. június. 17 6:22

A teljes országban alkalmasak a feltételek zivatarok kialakulására. Akár 50 millimétert meghaladó felhőszakadás is kialakulhat keleten, délkeleten.

Ma a reggeli, délelőtti óráktól kezdve az ország nagy részén zivatarok kialakulására készülhetünk (kisebb számban és eséllyel a Dunántúl nyugati felén). A zivatarokat elsősorban felhőszakadás kíséri (rövid idő alatt lehulló jellemzően 30-50 milliméter csapadék, de elsősorban a délkeleti országrészben helyenként ennél több, 50 millimétert meghaladó mennyiség is hullhat), de emellett kisebb eséllyel 60-70 km/óra feletti szél, illetve jégeső is társulhat hozzájuk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a teljes országban zivatarokra és felhőszakadásra figyelmeztet. Felhőszakadás miatt másodfokú figyelmeztetés érvényes Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Békés megyékben.

Csütörtökön két megye kivételével ismét a teljes országban zivatarra figyelmeztetnek, felhőszakadás pedig a Duna vonalától keletre, illetve a Dunántúl északkeleti részén fordulhat elő. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Pár fokos lehűlést hoz a hidegfront. A kánikula átmenetileg mérséklődik. A parlagfű szezon kezdetét vette.
A légnyomás tovább csökken.