Másodfokú figyelmeztetés érvényes a nagy eső miatt

2017. szeptember. 19 7:01

A mai nap időjárását egy ciklon határozza meg, amely a Dunántúl nyugati területein folyamatos intenzív esőzést okoz, az OMSZ másodfokú figyelmeztetést adott ki.

A Dunántúl nyugati és északi felén, majd délután már másutt is sokfelé számíthatunk ismétlődő esőre, záporra. A jelentős csapadék egyre inkább az északi területek felé helyeződik át. A legnagyobb csapadékmennyiség a Dunántúlon várható, ott a 24 órás csapadékösszeg területi átlagban elérheti, sőt meghaladhatja a 20, a nyugati megyéiben a 30-40 millimétert. Vas és Zala megye nyugati felén azonban akár ennél több, 50-60 milliméter csapadék is összegyűlhet.

Kedden késő délután a délkeleti, keleti régióban elszórtan alakulhatnak ki intenzív zivatarok, amelyeket lokálisan nagyobb mennyiségű csapadék (~20 mm) és viharos széllökések (>60 km/h) kísérhetnek.

Címkék:, ,
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.