Másodfokú figyelmeztetést adtak ki a nagy eső miatt

2018. március. 31 11:38

A délutáni órákban egy intenzív csapadékzóna éri el az országot, az ország középső sávjában nagy mennyiségű esőre, záporok, zivatarok kialakulására kell számítani.

Délutántól több hullámban számíthatunk intenzív esőre, záporra, a legnagyobb mennyiségben nagyjából a Pécs-Ózd városok közötti szélesebb sávban. A 24 óra alatt lehulló csapadék összege ezeken a területeken meghaladja a 20 millimétert, az Északi-középhegység előterében – Nógrád és Heves megyében – pedig 30 milliméternél is több eső hullhat. Az intenzívebb csapadékzóna éjszaka fokozatosan kelet felé helyeződik, és északkeleten még további 20 milliméter körüli csapadékmennyiség várható. Szombat délutántól körülbelül az éjféli órákig az ország középső és keleti részein zivatarok is kialakulhatnak. Ma délkeleten és az Alpokalján időnként viharos (60 km/óra) lökések kísérhetik a déli szelet. Zivatarokban szintén lehet számítani viharos széllökésekre (60-90 km/óra).

Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is módosulhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.