Megoldás érkezhet az ausztrál erdőtüzekre

2020. január. 16 9:29

A következő egy hétben jelentős mennyiségű eső várható Ausztrália keleti, délkeleti partvidékén, amely jelentősen csökkentheti az erdőtüzekkel érintett területek nagyságát.

A csapadék érinteni fogja Queensland, Új-Dél-Wales és Viktória államok katasztrófa sújtotta területeinek nagy részét. Az esők és zivatarok száma egyre inkább növekszik a hét végén és a jövő hét elején, amely segíthet megfékezni a tűz további pusztítását. Az alábbi térképen látható, hogy a következő egy hétben mennyi eső várható Ausztrália területén. A keleti és északi partvidék 300-400 kilométeres sávjában nagy területen valószínű 50-80 milliméternyi eső, de helyenként akár a 100 millimétert is elérheti a lehulló csapadék mennyisége összességében. Ekkora esőzés várhatóan az erőtüzek nagy részét el fogja oltani, illetve a nedves, vizes növényzeten már sokkal nehezebben tudnak továbbterjedni a lángok.

Nyitókép forrása: gettyimages.com

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatással nem kell számolni. A sok napsütés kedvezően hat mind a kedélyállapotunkra és a hőérzetünkre is. Érdemes sok időt a szabadban tölteni.
A parlagfű pollenszórása lecsengőben van, végéhez közeledik a parlagfű pollenszezon. A kültéri allergén gombák spóraszáma országosan közepes.


A légnyomás nem változik.