Melegrekorokkal zárult le a rövid tavasz

2017. december. 13 6:12

A tavaszias enyheségnek kedd reggelre és délutánra már számokban is meglett az eredménye, hiszen megdőlt a napi legmagasabb minimum- és maximum hőmérséklet országos rekordja is.

Ahogy korábban előre jeleztük, dél felől rendkívül enyhe léghullámok érkeztek hazánk fölé a hétfői és keddi napon. Kedden ért a melegedés a csúcsára, ennek eredményeként  már reggel is nagyon enyhe volt az idő a Nyugat-Dunántúlon 11, 13 fokos minimum hőmérsékletet mértek, amellyel a legmagasabb minimum hőmérséklet rekordja dőlt meg. Aztán délutánra tovább enyhült az idő, többfelé mértek 16, 18 fokot az országban. Ezek közül is Drávaszabolcson regisztrálták a legmagasabb nappali hőmérsékletet 18,8 fokot, amely 1,6 fokkal magasabb, mint az eddig mért legmelegebb hőmérséklet, amelyet 1994-ben Bácsalmáson (17,2 fok) rögzítettek.

Csütörtökön és pénteken még visszatér az enyhébb idő, de rekordot döntögető felmelegedésre már nem kell számítani.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.