Mennyi hóra számíthatunk pénteken?

2020. február. 27 18:14

Péntekre virradó éjszaka átmenetileg téliesebbre fordul időjárásunk, több helyen számíthatunk havazásra is az ország középső és keleti területein.

Éjszaka kiterjedt csapadéktömb éri el hazánkat, amelyből többfelé számíthatunk havazásra. A nyugati, délnyugati megyékben ugyanakkor eső, havas eső valószínű. A fagypont közeli hőmérséklet miatt a síkvidéki területeken mindössze 1-3 centiméternyi vizes, latyakos hóréteg jöhet össze, ugyanakkor az Északi-középhegység térségében akár 5-7 centi hó is hullhat. Pénteken napközben az emelkedő hőmérséklet hatására síkvidéken a hóréteg szinte mindenütt elolvad, illetve a csapadék halmazállapota is még nagyobb területen havas esőbe, esőbe vált át. Az alábbi térképen az ECMWF időjárás előrejelző modell hóvastagság prognózisa látható. Az Alföldön a pozitív hőmérséklet miatt a jelzettnél kisebb mennyiség valószínű.

Címkék:,
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás csökken.