Merre kell ködre számítanunk hétfő reggel?

2019. október. 13 11:07

A Dunántúl északi területein a hétfőre virradó éjszaka ismét kedvezővé válnak a feltételek köd kialakulásához, amely helyenként csak lassan oszlik fel.

Az előttünk álló éjszaka ismételten több helyen kell számítani köd képződésére, elsősorban az Alpokalja térségében, valamint az Északi-középhegység szélvédett völgyeiben sűrű köd is kialakulhat. Hétfő reggeltől a látási viszonyok fokozatosan javulnak, tartósabb, nagyobb területre kiterjedő ködre nyugaton, északnyugaton számíthatunk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki hétfőre Vas és Győr-Moson-Sopron megyékre a tartós, sűrű köd kialakulásának veszélye miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Az alábbi térképen a számítógépes előrejelzés szerint, a hétfő reggel köddel borított (sötétszürke árnyalatok) tájak láthatók:

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Továbbra is változékonyan alakul hazánk időjárása. Az ország keleti felében hullámzik egy frontálzóna. Figyelmetlenség, reakció idő növekedés jelentkezhet, amitől több baleset lehet az utakon. Az ízületi panaszok felerősödnek. Érdemes reggel átmozgatni a fájó végtagokat.
Migrénes fejfájás is előfordulhat. Többfelé megélénkül a szél, ami csökkenti a hőérzetet.

A légnyomás emelkedik.